Lakásfelújítás

Lakásfelújítás esetén nem az eredeti állapot visszaállítása a cél, hanem az átalakítás, méghozzá a felújítás megrendelőjének kívánalmai szerint

 

SZERETNÉ FELÚJÍTANI LAKÁSÁT?

Egy lakásfelújítás sok szakmának az összehangolt munkájából áll. Érdemes egy kézbe adni ezt a feladatot. Fontos, hogy az egymást követő munkák úgy legyenek elvégezve, hogy ne kelljen javítgatni például a burkolónak a kőműves után, mert nem vakolt függőlegesen vagy nem vette figyelembe a derékszöget a sarokban.

MI A LAKÁSFELÚJÍTÁST KOMPLETTEN SZOKTUK ELVÉGEZNI ANYAGBESZERZÉSSEL EGYÜTT!

Kérés esetén belsőépítészt is bevonunk a munkába. Kimondottan örülünk, ha a megrendelő megbíz egy műszaki ellenőrt, aki képviseli Őt „ szakemberek félszóból is megértik egymást „ A másik előnye a generálkivitelezőnek az, hogy csak egy nyereséget kell kifizetnie a megrendelőnek, minél több a vállalkozó annál több a nyereség.

Hívjon minket telefonon vagy küldjön üzenetet! Budapest területén ingyenes a kiszállás, tételes árajánlatot adunk minden munkára.

AZ ELVÉGZETT MUNKÁINKRA 10 ÉV GARANCIÁT ADUNK!

 
 

A lakásfelújítás menete 

Ha egy lakás emeletes házban, több szintes lakótelepen vagy társasházban van, mindent fel lehet újítani, kivéve azokat a szerkezeteket és berendezéseket, amelyek a többi lakással közösek. Ha ez utóbbi mégis követelmény, meg kell szerezni az összes érintett lakó, valamint az érintett hatóságok hozzájárulását és engedélyét.
 
A szóban forgó berendezések az úgynevezett közművek: a hideg-, melegvíz fővezetékek, a szennyvízelvezető rendszer, a csapadékvíz-vezetékek, a szellőző csatornák, a gázvezetékek, a központi fűtés elemei, a villamos és telekommunikációs hálózat, valamint a kaputelefon és az őrző-védő biztonsági rendszer.
 

A munkaterület átadása és átvétele.

A munkaterületet az adott lakás jelenti, amit a megrendelő kiürítve, munkavégzésre alkalmasan átad, a munkálatok elkészültével pedig átvesz. A kivitelező felelősséggel tartozik a vagyonért, az anyagokért, a munka mennyiségi és minőségi elvégzéséért, a munkavégzés biztonságáért a munkavégzés ideje alatt.
 

 

Bontási munkák

Ha a felújítás teljes körű, a vázszerkezetig minden lebontásra kerül, a főfalakat, a tartó falakat és más statikai elemeket leszámítva. A lebontott anyagokat és a bontási törmeléket el kell szállítani. Ezen esetben az összes nyílászárót a tokokkal együtt ki kell bontani. A padlót egészen az aljzat betonig vagy födém elemig fel kell szedni, és ha van, a járólapokat, a műanyag padlót, a padlószőnyeget, parkettát stb. is. A feleslegessé vált válaszfalak is lebontásra kerülnek. A falazásig vagy a nyers panel felületig eltávolítjuk a vakolatokat, a fali burkolatokat. Ugyanez a teendő a mennyezettel is. Ha ez készen van, a megrendelővel közösen rögzíteni kell az így létrejött állapotot, és adott esetben módosítani a felújítási szerződést.
Új lakóterek kialakítása
Ha a válaszfalakat áthelyezzük, megváltozik az egyes helyiségek mérete; lebontásukkal lakótereket lehet egybenyitni, válaszfal felhúzásával pedig új lakótér keletkezik. Ide tartozik: konyha, étkező vagy ebédlő kialakítása; amerikai típusú konyha-nappali kialakítása, valamint hálószoba, gyerekszoba vagy gardróbszoba kialakítása.
 
A falazási technológiával készült lakások esetében ezek az igények többnyire kielégíthetők, a panellakásoknál azonban ez nem lehetséges, egy-két típust leszámítva.
 

 

Épületgépészet

Ide tartozik: csővezetékek kiépítése a hideg-meleg víz mérő óráktól a felhasználási helyekig. Csőidomok, fittingek, elzáró szelepek, csatlakozók felszerelése.
A szennyvíz és az elfolyó víz vezetékeinek kialakítása, csatlakoztatása a fő hálózatra.
 
A központi fűtést csak a szolgáltatóval együttműködve lehet felújítani.
Ide tartozik: radiátorcsere, szabályozó és elzáró szelepek cseréje, helyi fogyasztásmérők, megosztók felszerelése, csatlakozások kiépítése.
 
A gázrendszer belül csak jogosítvánnyal rendelkező szakemberünk végezhet felújítást. 
Épületgépészeti teendő még a szellőző rendszer felújítása, csatlakozási helyek kialakítása ezen belül, valamint a klímaberendezések csővezetékeinek szerelése.
 

 

Villanyszerelés

Minden villamos és egyéb vezeték a falban húzódik. Ennek érdekében a villanyórától a tervezett vonalon ki kell vésni a falakat a kábelcsatornának és a vezetékek csatlakozási helyeinek. Ezekbe kerülnek a kábelcsatornák, a csatlakozó dobozok és a csatornákba behúzott vezetékek.
 
A híradástechnikai és a belső felügyeleti rendszer külön kábelcsatornát igényel. A villamos készülékek, a világító testek, a kapcsolók és a fali csatlakozók vakolás, alapozás és festés után kerülnek a helyükre. 
 

 

Nyílászárók

Az első lépés az ajtó- és ablaktokok beszerelése és több ponton való rögzítése. A nyílászárók a következő szerkezetek: biztonsági bejárati ajtó, beltéri ajtók, ablakok, terasz- vagy erkélyajtók, ablakok. Az ajtó- és ablakszárnyak a falfestési munkák után kerülnek a helyükre.
Ezután a szegélylécek, takaró lécek, kiegészítő és díszítő elemek jönnek a munkálatok sorrendjében. Jól záródó, tartós, jó hő- és hangszigetelő, tehát energiát megtakarító nyílászárók használatát javasoljuk. 
 

 

Burkolás

Minden helyiségben lerakjuk vagy felhelyezzük a rendeltetésének megfelelő padló-, fal- és mennyezetburkolatokat. A konyhában, ebédlőben, fürdőszobában és a WC-ben víz-, vegyszer-, zsírálló, csúszás- és kopásálló kerámialapok képezik a burkolást, a falfesték pedig mosható.
Az erkély vagy terasz padlóburkolata fagyálló kerámia. A nappaliban, hálószobákban, a gyerekszobában és az előszobában lágy, meleg padlóburkolatot célszerű lerakni. Ezt követi a falak dekorálása: festés, tapétázás, gipszkartonozás, stukkózás stb.
Mindezt a megrendelő kívánalmai szerint végezzük el.
 

 

Festés, mázolás

A festés, tapétázás, a műgyantás vékonyvakolat, esetleges gipszstukkók és egyéb díszítő elemek szintén igény szerint készülnek el.
A színek kialakításához színskála-kártyák állnak rendelkezésre. Ha a felújítás nem érinti a fából készült eredeti nyílászárókat, beépített szekrényeket, azokat megfelelő felületi előkészítés után a kívánt színre festjük.
 

 

Szerelési munkák

  • A központi fűtés elemei
  • Gázkészülékek
  • A klímaberendezés kültéri és beltéri készülékei
  • Konyhabútorok
  • Fürdőszobabútorok
 

 

Befejező munkák

Ezekhez tartozik az, hogy a felújított lakás összes elemének rendeltetés szerinti működését a megrendelővel közösen ellenőrizzük.
Szükség szerint módosítjuk a beállításokat, kicseréljük a hibásan működő eszközt.
 
Előzőleg a törmelékek elszállítása, a takarítás. Végül a felújított lakást a megrendelőnek átvételre felajánljuk.